Jeho domovom je India, charakteristická je jeho sýtooranžová farba a ostrá chuť . Toto je kurkuma. Svätý grál indickej kuchyne, ktorý dostal príležitosť v európskej kuchyni. Nemusíme ju však pridávať len do polievok, omáčok alebo šalátov... Dnes vám predstavíme nápoj, ktorý vás zahreje naduši a navyše posilní vaše zdravie! A uvidíte, prečo sa kurkume hovorí "zlaté mlieko".
ČO BUDEME POTREBOVAŤ
- 2 čajové lyžičky prášku z kurkumy
- 250 ml mlieka
- Škorica alebo kajenské korenie
- Kocku masla a čajovú lyžičku medu
POSTUP
- Pridáme kurkumu do 1/4 l teplého mlieka a premiešame
- Potom pridajte pol čajovej lyžičky škorice a varte na miernom ohni 3 minúty
- Odstráňte kurkumu zo sporáka a pridajte med (nepridávajte ho počas varu nápoja, aby ste sa vyhli spáleniu účinných látok)
- Na zjemnenie pridajte trochu masla a premiešajte
- A ak je vám naozaj zima, môžete spolu so škoricou pridať kajenské korenie
- Podávajte horúce
VÝHODY KURKUMY
Viete, prečo je kurkuma vo svete taká obľúbená? Možno je to pre niektoré z týchto výhod..
- Podporuje normálne trávenie
- Ovplyvňuje normálnu funkciu pečene, čo má následne za následok normálny stav pokožky
- Pôsobí na kardiovaskulárny, nervový a dýchací systém
- Má pozitívny vplyv na imunitný systém a zdravie kĺbov
- Kurkuma je tiež antioxidant