ROOTING
Korenie prevonia každé jedlo. A už to nie je len o korení a soli. Korenie dodáva jedlám chuť, farbu a vôňu a má mnoho priaznivých účinkov. História používania korenín siaha až do starovekého Egypta, ktorého recepty sa dopĺňali koriandrom, anízom, šafranom alebo mätou. V Mezopotámii by sme okrem šafranu našli aj tymián, fenikel alebo rascu. Za "zlatý vek korenia " považujeme 13. storočie, keď sa začali prvé zámorské plavby a odvážni moreplavci privážali svojim kráľom najfarebnejšie a najchutnejšie korenie z exotických krajín. Dnes môžeme nájsť koreniny z celého sveta, ktoré dodávajú jedlám nádych exotiky, hru chutí a šmrnc.
Z INDIE, HIMALÁJÍ ALEBO FRANCÚZSKA
India je krajinou korenia. Práve ona nám ukázala kurkumu, trikát alebo psyllium. Kurkuma má mierne pikantnú chuť a pridáva sa najmä do obľúbených karí, ale pamätať si ju len ako korenie by bola veľká škoda, pretože podporuje naše trávenie, pečeň, kĺby, kosti a nervový systém. Má pozitívny vplyv na imunitu a pôsobí aj ako antioxidant. Psyllium má vysoký obsah vlákniny , čím pôsobí na normálnu funkciu tráviaceho traktu a čriev. A Trikatu je zmes dlhého korenia, čierneho korenia a zázvoru. Tí, ktorí milujú ryby, by mali pridať našu zmes citrónovej trávy a kôry, senovky gréckej, tymiánu, rozmarínu, bazalky a čierneho korenia . Na poriadny kus mäsa alebo šalátový dip je ideálne "provensálske korenie " z tymiánu, majoránky, šalvie, rozmarínu, bazalky, feniklu a levandule.
Zoradiť podľa Odporúčame: Produkty sú zoradené podľa názvu tovaru vzostupne. Produkty, ktoré nie sú skladom, sú zaradené na konci. V tejto sekcii majú niektoré produkty nastavené umiestnenie na konkrétnych pozíciách.