Zahřejte se domácí bylinkovou koupelí
Pojďme se společně ponořit do světa bylinných koupelí a objevit jejich kouzlo.
Indická kuchyňa sa stala celosvetovo známou vďaka svojmu výraznému koreniu. Čajové zmesi z tejto ázijskej krajiny sú rovnako chutné a rozmanité ako jej kuchyňa. Originálna kombinácia korenín pohladí váš jazyk a zároveň pomôže vášmu telu v chladnejších ročných obdobiach. Masala Chaije veľmi obľúbená zmes, ktorá vás zahreje, rozprúdi vám krv a ako bonus bojuje proti baktériám a vírusom. Okrem hromady zdravotných benefitov vám čaj ponúkne aj lahodnú originálnu chuť plnú sladkej škorice, kardamónu a štipľavého zázvoru. Čaj má vďaka čiernemu čaju tmavohnedú farbu a zvyčajne sa podáva s mliekom. Môže byť ochutený medom alebo prípadne trstinovým cukrom.
Indické čajové zmesi sú veľmi bohaté na voňavé korenie a Masala Chai nie je iný. Zmes Masala Chai obsahuje čierny čaj Camellia Sinensis (56 %), kúsky škorice, kúsky zázvoru, kardamón a vanilkovú arómu.
Čajovník čínsky je vždyzelená bylina plná vitamínov a minerálov, ktorá môže dorásť až do výšky 5 metrov. Má tvar kríka a okrem úctyhodnej výšky je aj veľmi odolný - vydrží mrazy až do -18 °C. Má lesklé, úzke listy, silný oddenok a jasne žlto-biele kvety, ktoré začínajú kvitnúť na jeseň a kvitnú približne raz za 10 rokov počas zimy. Čajovník patrí do rodu Camellia a v súčasnosti rastie vo vhodných podmienkach na plantážach po celom svete. Z čajovníka sa vyrábajú obľúbené zelené, čierne a biele čaje. Rozdiel medzi čajmi je zvyčajne v rozdielnom spracovaní a dĺžke fermentácie. História tejto užitočnej byliny siaha až do 3. storočia. Svedčia o tom prvé písomné záznamy z Číny, ale prvá väčšia publicita sa dostavila až v 7. - 10. storočí, keď dynastia Tchang napísala prvú všeobecnú knihu o tomto zázraku prírody. V tom čase sa čaj stal veľmi obľúbenou surovinou, ktorá sa z Číny expedovala do celého sveta. Čaj si získal popularitu najmä vďaka svojej chuti a známym účinkom.
Škorica - veľmi obľúbená aromatická zložka indických zmesí. Okrem výraznej vône a jemnej chuti je známa aj svojou schopnosťou znižovať hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Dodáva zmesi lahodnú a originálnu chuť. Práve obsah škorice v čajovej zmesi krásne zahreje telo a rozprúdi krv v tele. Zázvor sa potom stará o normálnu hladinu cukru v krvi a pomáha pri normálnom fungovaní kardiovaskulárneho systému. Má tiež silné antioxidačné účinky a podporuje imunitný systém.
Túto lahodnú zmes poznali Indovia už pred 5 000 rokmi a viaže sa k nej mnoho legiend. Nápoj sa potom zbavil kofeínu a používal sa predovšetkým ako ajurvédsky liek. Zvyšok sveta objavil túto zmes až v roku 1835 počas britskej kolonizácie. Masala Chai sa postupne stala indickou tradíciou a dnes má každý región svoju vlastnú obľúbenú variáciu tejto zmesi. Každý Masala Chai tak chutí trochu inak.
Zahřejte se domácí bylinkovou koupelí
Pojďme se společně ponořit do světa bylinných koupelí a objevit jejich kouzlo.
Chcete zažiť čarovné Vianoce plné prírody? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov na vianočné darčeky inšpirované prírodou.
1000 ks skladom
UPS - doručenie 4 dni | 13. 1. | 4,58 € |
Miesto dodania SK | 9. 1. | 3,49 € |
Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.