BIELY ČAJ
Chcete sa na chvíľu cítiť ako čínski cisári? Ochutnajte biely čaj! Tento zvláštny druh sa jemne spracovával len pre cisársky dvor a nikdy sa nedostal k obyčajným ľuďom. Hoci si ho môžeme vychutnať aj dnes, punc jeho jedinečnosti zostáva zachovaný. Na jeho prípravu sa používajú len strieborné púčiky. Nečakajte však biely nálev, ktorý je žltý alebo žltohnedý, ale jemnú, sviežu, sladkú chuť bez akejkoľvek horkosti. Možno potom pochopíte, prečo bol určený len pre najvýznamnejších čínskych vodcov. ..
AKO ZÍSKAŤ EXKLUZÍVNY ČAJ
Čína je scice hlavným producentom bielych čajov, napriek tomu tvoria len jedno percento z celkového objemu vyvážaného čaju. V čajových záhradách uvidíte skoro ráno ženy zberačky s veľkými prútenými košíkmi na chrbte, ako opatrne zbierajú mladé púčiky pokryté bielymi chĺpkami. Po zbere sa púčiky nechajú zvädnúť a len s pomocou slnka sa pomaly sušia. Biely čaj neprechádza žiadnou ďalšou úpravou (fermentáciou alebo pražením), nepraží sa ani nezohrieva , a tak si zachováva nielen svoju chuť a vôňu, ale aj mnohé prospešné látky vrátane antioxidantov.
Biele čaje sa nesmú zalievať vriacou vodou, pretože by sa tým znehodnotili. Ideálna teplota je 70 - 80 °C ( približne 2 minúty od varu). Biely čaj si potom môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa. V našej ponuke máme zatiaľ Oolong White China a Pai Mu Tan China, ale čoskoro sortiment rozšírime.
Zoradiť podľa Odporúčame: Produkty sú zoradené podľa názvu tovaru vzostupne. Produkty, ktoré nie sú skladom, sú zaradené na konci. V tejto sekcii majú niektoré produkty nastavené umiestnenie na konkrétnych pozíciách.