ČIERNE ČAJE
Vedeli ste, že Earl Grey je údajne pomenovaný po britskom premiérovi Charlesovi Greyovi? Že čaje na Srí Lanke sa začali pestovať až po tom, čo choroby zdecimovali tamojšie kávové plantáže, alebo že doindického Darjeelingu nepridávame žiadne arómy, pretože by to zničilo jeho nezameniteľnú chuť? Pretože čierne čaje sú plné príbehov, chutí a farieb a je čas, aby ste vstúpili do ich sveta. Alebo si vás už podmanili?
NA RAŇAJKY A POPOLUDŇAJŠÍ ČAJ
Prvé čaje sa do Európy dostali v priebehu 17. storočia a boli to práve čierne čaje, ktoré prežili cestu cez pol sveta takmer bez ujmy. F ermentáciou sa v nich uzavrela aróma a farba a na rozdiel odzelených čajov chutili úplne rovnako, ako keby sa na cestu ani nevydali. Aj preto majú Európania čierne čaje zakopané hlboko pod kožou. A ako získame medený nálev zo zelených listov? Spomínanou fermentáciou, pri ktorej sa listy nechajú zvädnúť, mechanicky sa poškodia a oxidujú. Celý proces však nesmie trvať dlhšie ako dve hodiny, aby čaj nemal príliš horkú a zemitú chuť. V súčasnosti sú najväčšími producentmi indický Darjeeling a Assam, Srí Lanka a potom Čína a Japonsko.
Ranný a Earl Grey. Sú to takmer synonymá. Čierny čaj s bergamotovou silicou prebudí každé ospalé ráno. Ak ste fanúšikom klasiky, určite neodmietnete naše pozvanie na šálku tmavého čaju Pu Erh. Ak sa radi hráte s chuťami , určite si zamilujete indický Darjeeling alebo zlatý z Nepálu.
Zoradiť podľa Odporúčame: Produkty sú zoradené podľa názvu tovaru vzostupne. Produkty, ktoré nie sú skladom, sú zaradené na konci. V tejto sekcii majú niektoré produkty nastavené umiestnenie na konkrétnych pozíciách.