GRAIN COFFEE
Austrálsky herec Hugh Jackman raz povedal: "Vôňa čerstvo uvarenej kávy je pre mňa jedným z najväčších vynálezov." A nám neostáva nič iné, len súhlasiť. Najmä keď máme možnosť ochutnať kávy z celého sveta. Káva je totiž viac ako len obyčajné hnedé zrná, za každou z nich sa skrýva iný príbeh, iný spôsob spracovania a, samozrejme, iná chuť a vôňa. Či už si vyberiete afrických, juhoamerických alebo stredoamerických výrobcov, žiadny z nich vás nesklame. Alebo už máte svojho favorita?
PREDSTAVUJEME ARABIKU
Za všetko vďačíme kávovníku arabica, ktorý síce pochádza zo severovýchodnej Afriky, ale do Ázie sa dostal v 17. storoč í spolu s islamom a v 18. storočí začali Európania zakladať prvé plantáže na vzdialenom Cejlóne a v Južnej Amerike. A viete, kto ako prvý začal kávovník pestovať? Boli to Etiópčania, ktorí sú dnes najväčšími producentmi kávy v Afrike.
Kávovník je ker vysoký až 6 metrov, má biele kvety a plodí kôstkovicu , ktorá obsahuje kávové zrná, z ktorých sa vyrába káva. Zrná arabiky sú veľké asi ako čerešňa a pred pražením majú zelenú farbu. Arabica je obľúbená pre nižší obsah kofeínu a rozmanitú chuť a vôňu. Nie je prekvapujúce, že tvorí až 75 % svetovej produkcie kávy. Arabica má mnoho odrôd v závislosti od miesta zberu zŕn - Typica, Bourbon, Gesha, Catimor atď. Najväčšími vývozcami sú Brazília, Kolumbia, Ekvádor, Etiópia, Keňa, Tanzánia, Honduras, Kostarika a Kuba.
Zoradiť podľa Odporúčame: Produkty sú zoradené podľa názvu tovaru vzostupne. Produkty, ktoré nie sú skladom, sú zaradené na konci. V tejto sekcii majú niektoré produkty nastavené umiestnenie na konkrétnych pozíciách.