ZELENÁ ČAJOVŇA
Horali strážiaci rozľahlé čajové plantáže, ženy zberačky vychádzajúce so slnkom s hlbokými košíkmi na chrbte v ústrety kvalitným zeleným lístkom, pouliční predavači ponúkajúci rôzne druhy čaju cudzincom i domácim. Toto je obraz juhovýchodnej Ázie, domova najlepších čajov! Po zelenom čaji siahajú tí, ktorí sa potrebujú povzbudiť, očistiť alebo zhodiť nadbytočné kilogramy. A je z čoho vyberať. Bancha, Yunnan, Sencha, Matcha, Gyokuro... Či už dávate prednosť tým najlepším, alebo radi experimentujete, naša ponuka vás určite poteší.
PREČO PIŤ ZELENÝ ČAJ
Zelené čaje sprevádzajú ľudstvo už viac ako päťtisíc rokov. Prvými priekopníkmi boli Číňania, ktorí o ňom v 8. storoč í napísali prvú knihu. V tom istom storočí sa o jeho výrobu začalo zaujímať Japonsko a koncom 19. storočia sa k pestovateľom čaju pridala Srí Lanka. Zelený čaj sa spracováva bez fermentácie, a tak si listy zachovávajú takmer všetky prospešné látky - katechíny, kofeín, aminokyseliny, minerálne látky (vápnik, zinok, fosfor, mangán, meď, fluorid), vitamíny B1, B2, C a E, pektín, sacharidy a rôzne saponíny. A odborníci sa zhodujú, že svoje zdravie by sme mali podporiť pitím aspoň jednej šálky denne. Prečo? Pretože zelené čaje pôsobia ako antioxidanty, pomáhajú pri kontrole hmotnosti a dodávajú energiu.
Zvýrazniť len jeden zelený čaj? To od nás nemôžete žiadať, pretože každý z nich je originál! Japonský čaj Matcha si už dlho udržiava svoju popularitu. Je známy najmä pre svoje energizujúce účinky a tiež pre svoje blahodárne zloženie. Gyokuro, Bancha alebo Kukichu patria k tradičnej japonskej kultúre a White Monkey, GunPowder alebo Yunnan sú zlatým grálom Číny. Nech si vyberiete ktorýkoľvek druh, nebudete sklamaní, pretože do každého čaju sa dáva len to najlepšie.
Zoradiť podľa Odporúčame: Produkty sú zoradené podľa názvu tovaru vzostupne. Produkty, ktoré nie sú skladom, sú zaradené na konci. V tejto sekcii majú niektoré produkty nastavené umiestnenie na konkrétnych pozíciách.